, , , , , , , , , ,

Foodporn: Pasta + avocado pesto

10:22:00 PM


Dnešním kuchařským experimentem byl oběd. Jelikož si na těžká jídla moc nepotrpím, mám v oblibě těstoviny. Chvilku jsem přemýšlela, jak je dnes udělat. Chtělo to přeci jen změnu a nejlepe spotřebovat něco, co už by bylo třeba sníst. Vzhledem k tomu, že se mi v ledničce už pár dní povalovalo jedno avokádo, začala jsem hledat. Nakonec jsem jeden recept na těstoviny s avokádem objevila. A překvapil, oběd byl vynikající.

Today´s cooking experiment was lunch. As I don´t really like heavy meals, I really like to eat pasta. And this time I was looking for some change and if possible to use something, that has been in the fringe already too long. The pick was avocado, which was necessary to consume and as I always make quacamole, I was looking for recepy with pasta. At the end I found one and suprisingly it was quite tasty.

A co k tomu třeba / here is what you need:
těstoviny / pasta
1 avokádo / avocado
2 stroužky česneku / garlic cloves
hrst sušených rajčat / handful of dried tomatos
hrst bazalky / handful of basil
1-2 lžičky citronové šťávy / teaspoons of lemon juice
chilli, sůl, pepř dle chuti / chilli, salt, pepper as you like

 
Vydlabané avokádo, bazalku, česnek a rajčata vložte do mixeru a rozmixujte. Já rajčata ještě předtím rozkrájela na menší kousky, aby to můj mixér zvládl. Poté zakápněte citrónem a dochuťte případně solí, pepřem či chilli, dle vlastních preferencí. Já jsem již nedochucovala, stačila mi chuť česneku a rajčat. Vzniklé pesto pak zamíchejte do uvařených těstovin, zasypte trochou parmazánu a dozdobte snítkou bazalky. Dobrou chuť.

Put the avocado in blender together with basil, garlic and tomatos and smash it. When the mixture has creamy structure ad lemon juice and according to your taste you can ad salt, pepper or chilli. For me it was good as it was. At the end mix the pesto with the pasta and decorate with fresh basil and parmesan. Bon appetit.

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Moc pěkné fotky a lákavě vypadající těstovinky :)

    ReplyDelete
  2. Tak to si ma navnadila na vyskúšanie niečoho nového. A keďže cestoviny milujem, asi dneska trielim do obchodu a vyskúšam tento tvoj recept : )
    Ďakujem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to me tesi :-) ... Doufam, ze bude chutnat!

      Delete
  3. Vypadá to naprosto dokonale :) krásné fotky
    Denisse Beauty

    ReplyDelete