, , , , , ,

The Incredible Journey Of Dior Couture Dress

8:34:00 PM


“Couture” je pro většinu z nás kouzelné slovíčko, popisující vynikající řemeslné dovednosti, vizionářský design a nezapomenutelné módní momenty. Bohužel na ní nedosáhne většina smrtelníků. Tyto pohádkové modely vídáme oblečené na slavných osobnostech, nesoucích se po rudých kobercích či na modelkách na přehlídkách.

Refinery 29 se spojilo s legendárním módním vydavatelstvím Visionaire a vytvořili video, které popisuje příběh jedněch šatů od jejich zrodu, až na přehlídkové molo. Je to jedinečný pohled do ateliéru Dior. Obvykle výroba jednoho modelu může trvat i půl roku, v tomto videu jeho vznik můžete vidět v pár minutách, od mušelínového střihu, až po finální model, který na přehlídce oblékla modelka Kinga Razjak. Je to proste jedinečný zážitek.
 
“Couture” is a magic word. It describes outstanding craftsmanship, visionary design, and legendary fashion moments. Unfortunatelly it is not for ordinary people. We can see these fairytale dresses on celebrities on the red carpets or models on a catwalk.
Refinery 29 partnered with the legendary fashion publisher Visionaire to create a video, which tells the story of one dress from birth to runway. It’s a unique look inside the Dior atelier.
Usually an individual couture garment can take half a year to produce, in the spot you can see in just few minutes the story of one dress, from the first muslin pattern to the final style model Kinga Rajzak wore during the haute couture show. It is unique experience.

courtesy of Refinery 29

You Might Also Like

0 komentářů